Normal view MARC view ISBD view

Dijete i igra / Mirjana Duran.

By: Duran, Mirjana.
Material type: TextTextSeries: Udžbenici Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Publisher: Jastrebarsko : Naklada Slap, 2003Edition: 3. izd.Description: 343 str. : ilustr. ; 28 cm.ISBN: 953-191-170-3.Subject(s): igra | funkcija igre | dječji kognitivni razvoj | predškolski odgoj | priručnik | razvojna psihologijaOther classification: 2800
Contents:
Igra -- Igra u različitim kulturama -- Struktura igre -- Klasifikacija -- Igra i spoznajni razvoj
Struktura igre
Klasifikacija
Igra i spoznajni razvoj
Prilog: zbirka 212 dječjih igara.
Summary: Jedinstvena monografija o svim aspektima dječje igre. Neosporna vrijednost ovog rukopisa kao znanstvenog djela proizlazi iz teorijski utemeljenih postavki o igri i dobro zamišljenih i provedenih empirijskih provjera pretpostavki i pitanja koje autorica postavlja. Sustavno je prikazan opsežan i vrijedan istraživački rad o igri kao semantičkoj tvorevini dječje supkulture. Izvrsno je objašnjena uloga igre u humanoj ontogenezi i razvoju kognitivnih funkcija. Sadržaj teksta, njegova struktura te eksplicitne i implicitne poruke koje nosi, čine ga jedinstvenim u nas za područje razvojne psihologije. Korist od njega mogu imati svi studenti i stručnjaci zainteresirani za istraživanja i spoznaje o dječjem kognitivnom i socijalnom razvoju. Posebno se to odnosi na one kojima izložene spoznaje trebaju poslužiti u praksi. To su stručnjaci raznih profila koji se bave djecom i/ili rade u školskim i predškolskim ustanovama.
List(s) this item appears in: PSI - obavezni - Psihologija djetinjstva i adolescencije | PSI - Razvojna psihologija
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Item type Current location Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Knjiga Knjiga Knjižnica FFZG
1. kat, pedagogija
Pedagogija BF18 DUR d-2003 (Browse shelf) ped17979 Available 1301177567
Total holds: 0

Prilog: zbirka igara

Str. 329-343: Bibliografija

Kazala

Igra -- Igra u različitim kulturama -- Struktura igre -- Klasifikacija -- Igra i spoznajni razvoj

Struktura igre

Klasifikacija

Igra i spoznajni razvoj

Prilog: zbirka 212 dječjih igara.

Jedinstvena monografija o svim aspektima dječje igre. Neosporna vrijednost ovog rukopisa kao znanstvenog djela proizlazi iz teorijski utemeljenih postavki o igri i dobro zamišljenih i provedenih empirijskih provjera pretpostavki i pitanja koje autorica postavlja. Sustavno je prikazan opsežan i vrijedan istraživački rad o igri kao semantičkoj tvorevini dječje supkulture. Izvrsno je objašnjena uloga igre u humanoj ontogenezi i razvoju kognitivnih funkcija. Sadržaj teksta, njegova struktura te eksplicitne i implicitne poruke koje nosi, čine ga jedinstvenim u nas za područje razvojne psihologije. Korist od njega mogu imati svi studenti i stručnjaci zainteresirani za istraživanja i spoznaje o dječjem kognitivnom i socijalnom razvoju. Posebno se to odnosi na one kojima izložene spoznaje trebaju poslužiti u praksi. To su stručnjaci raznih profila koji se bave djecom i/ili rade u školskim i predškolskim ustanovama.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//