Normal view MARC view ISBD view

Imenički oblici u Gundulićevim "Suzama sina razmetnoga" u odnosu na njihov opis u Della Bellinoj gramatici / Sanković, Ivana.

By: Eterović, Ivana.
Material type: ArticleArticleDescription: 341-355 str.ISSN: 1331-6745.Other title: The nominal forms in "Suze sina razmetnoga" by Ivan Gundulić compared to their description in Della Bella's grammar [Naslov na engleskom:].Subject(s): 6.03 | hrvatski jezik, stare hrvatske gramatike, književni jezik, imenice, Ardelio Della Bella, Ivan Gundulić, Suze sina razmetnoga hrv | Croatian language, old Croatian grammars, literary language, nouns, Ardelio Della Bella, Ivan Gundulić, Suze sina razmetnoga engOnline resources: Click here to access online In: Rasprave Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje 34 (2008), str. 341-355Summary: U radu se analizira jezik opisan u Della Bellinoj gramatici u odnosu na jezik jednoga od književnih djela koja su mu bila uzorom – "Suze sina razmetnoga" Ivana Gundulića. Istraživanje je usmjereno na imeničke oblike u obama djelima. Sličnosti i razlike komentiraju se za svaku deklinaciju posebno, i to sustavno za svaki padež. Budući da su neke uvjetovane formom Della Bellina književnoga predloška, pritom se upozorava na stvarne i prividne razlike.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

U radu se analizira jezik opisan u Della Bellinoj gramatici u odnosu na jezik jednoga od književnih djela koja su mu bila uzorom – "Suze sina razmetnoga" Ivana Gundulića. Istraživanje je usmjereno na imeničke oblike u obama djelima. Sličnosti i razlike komentiraju se za svaku deklinaciju posebno, i to sustavno za svaki padež. Budući da su neke uvjetovane formom Della Bellina književnoga predloška, pritom se upozorava na stvarne i prividne razlike.

HRV

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//