Normal view MARC view ISBD view

Časopis za povijest Zapadne Hrvatske (gl. ur. Vesna BAUER MUNIĆ, godina II.-III./2007.-2008, svezak 2. i 3., Rijeka 2008., str. 1-286) / Galović, Tomislav.

By: Galović, Tomislav.
Material type: ArticleArticleDescription: 237-239 str.ISSN: 0350-7823.Other title: Journal for history of the Western Croatia, ed. Vesna BAUER MUNIĆ, year II-III/2007-2008, vol. 2-3, Rijeka 2008, pp. 286 [Naslov na engleskom:].Subject(s): 6.04 | Časopis za povijest Zapadne Hrvatske, Vesna Munić hrv | Journal for history of the Western Croatia, Vesna Munić eng In: Croatica Christiana periodica XXXIII (2009), 63 ; str. 237-239Summary: U siječnju 2008. godine tiskan je dvobroj, tj. drugi i treći svezak Časopisa za povijest Zapadne Hrvatske (ČPZH). Njegov je izdavač Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a Urednički kolegij potpisuju isti znanstvenici, kako i u prvom svesku, time da je sad njima pridružena u svojstvu tajnice Branka Pažanin Glavina. Također su i članovi Međunarodnog uredničkog kolegija ostali u istom sastavu: Darko Darovec sa Sveučilišta u Kopru, Gherardo Ortalli sa Sveučilišta u Veneciji i Ludwig Steindorff sa Sveučilišta u Kielu. Ovaj dvobroj ČPZH tematski obuhvaća radove znanstvenog kolokvija o 160. obljetnici postojanja Župe sv. Ane Volosko (str. 5-253), a u drugom dijelu prikaze, bilješke i osvrte (str. 255-282). Drugim riječima, drugi i treći svezak, drugog i trećeg godišta ČPZH, najvećim dijelom čini zbornik radova znanstvenog kolokvija koji je povodom 160. obljetnice postojanja Župe sv. Ane Volosko organiziran 20. rujna 2007. godine u Pastoralnom krugu ''Alojzije Stepinac'' u Voloskom. Organizatori kolokvija bili su Župa sv. Ane Volosko, Pastoralni krug ''Alojzije Stepinac'' u Voloskom, Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Družba Braće hrvatskoga zmaja Stol riječko-bakarski. Zbornik radova ovoga znanstvenog kolokvija uredila je Vesna Bauer Munić, a u njemu je zastupljeno ukupno osam radova koji su ovoga puta u cijelosti prevedeni na talijanski jezik, čime se realizira jedna od nakana Uredničkog kolegija, a ta je upoznavanje inozemne znanstvene javnosti s rezultatima hrvatskih znanstvenika i hrvatske historiografije. Radovima prethodi ''Proslov'' koji potpisuje pročelnica Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Vesna Bauer Munić. Slijede zatim članci sa znanstvenoga kolokvija i to redom Amira Muzura, Slavena Bertoše, Vesne Bauer Munić, Tatjane Grce, Agneze Szabo, Petra Strčića, Borisa Zakošeka i Budislava Vukasa (ml.).
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

U siječnju 2008. godine tiskan je dvobroj, tj. drugi i treći svezak Časopisa za povijest Zapadne Hrvatske (ČPZH). Njegov je izdavač Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a Urednički kolegij potpisuju isti znanstvenici, kako i u prvom svesku, time da je sad njima pridružena u svojstvu tajnice Branka Pažanin Glavina. Također su i članovi Međunarodnog uredničkog kolegija ostali u istom sastavu: Darko Darovec sa Sveučilišta u Kopru, Gherardo Ortalli sa Sveučilišta u Veneciji i Ludwig Steindorff sa Sveučilišta u Kielu. Ovaj dvobroj ČPZH tematski obuhvaća radove znanstvenog kolokvija o 160. obljetnici postojanja Župe sv. Ane Volosko (str. 5-253), a u drugom dijelu prikaze, bilješke i osvrte (str. 255-282). Drugim riječima, drugi i treći svezak, drugog i trećeg godišta ČPZH, najvećim dijelom čini zbornik radova znanstvenog kolokvija koji je povodom 160. obljetnice postojanja Župe sv. Ane Volosko organiziran 20. rujna 2007. godine u Pastoralnom krugu ''Alojzije Stepinac'' u Voloskom. Organizatori kolokvija bili su Župa sv. Ane Volosko, Pastoralni krug ''Alojzije Stepinac'' u Voloskom, Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Družba Braće hrvatskoga zmaja Stol riječko-bakarski. Zbornik radova ovoga znanstvenog kolokvija uredila je Vesna Bauer Munić, a u njemu je zastupljeno ukupno osam radova koji su ovoga puta u cijelosti prevedeni na talijanski jezik, čime se realizira jedna od nakana Uredničkog kolegija, a ta je upoznavanje inozemne znanstvene javnosti s rezultatima hrvatskih znanstvenika i hrvatske historiografije. Radovima prethodi ''Proslov'' koji potpisuje pročelnica Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Vesna Bauer Munić. Slijede zatim članci sa znanstvenoga kolokvija i to redom Amira Muzura, Slavena Bertoše, Vesne Bauer Munić, Tatjane Grce, Agneze Szabo, Petra Strčića, Borisa Zakošeka i Budislava Vukasa (ml.).

Projekt MZOS 130-1300620-0641

HRV

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//