Normal view MARC view ISBD view

Kvaliteta poučavanja - karika koja nedostaje u reformama obrazovanja / Marko Palekčić.

By: Palekčić, Marko.
Contributor(s): [aut].
Material type: ArticleArticleDescription: 6-7 str.ISSN: 0037-6531.Other title: Teaching quality - a missing link in the education reforms [Naslov na engleskom:].Subject(s): 5.07 | kvaliteta poučavanja, obrazovne reforme, znanstvena istraživanja, kvaliteta obrazovanja nastavnika hrv | teaching quality, education reforms, scientific research, quality of teacher education eng In: Školske novine 60 (2009), 14 ; str. 6-7Summary: U radu se polazi od postavke da je osiguranje kvalitete nastave ponajprije zadaća škole. Kvaliteta nastave ovisi o kvaliteti ili profesionalnim kompetencijama nastavnika. Otuda važnost kvalitetnog koncepta obrazovanja i izobrazbe nastavnika u provedbi bilo koje reforme obrazovanja. To potvrđuju i istraživanja o tome kako najuspješniji školski sustavi postaju vrhunski. Kvaliteta poučavanja pokazuje se kao odlučujući faktor uspješnosti obrazovnih sustava zemalja čiji učenici postižu najboje rezultate u svijetu. Kvaliteta poučavanja je ona karika koja nedostaje u reformama obrazovanja. Otuda je odnos nastave, znanja i kompetencija učenika središnji teorijski i praktični problem u svim reformama obrazovanja. A svaki pokušaj reformiranja obrazovanja morao bi sadržavati primjeren odgovor na konceptualna i provedbena pitanja odnosa nastave (na sveučilišnoj razini), znanja (znanstvenih, stručnih i profesionalnih) i kompetencija (sadašnjih i budućih) budućih nastavnika.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

Rad je nastao u okviru bilateralnog projekta između Hrvatske i Austrije pod naslovom: Motivation and interest in Higher Education - An Intercultural Approach"

U radu se polazi od postavke da je osiguranje kvalitete nastave ponajprije zadaća škole. Kvaliteta nastave ovisi o kvaliteti ili profesionalnim kompetencijama nastavnika. Otuda važnost kvalitetnog koncepta obrazovanja i izobrazbe nastavnika u provedbi bilo koje reforme obrazovanja. To potvrđuju i istraživanja o tome kako najuspješniji školski sustavi postaju vrhunski. Kvaliteta poučavanja pokazuje se kao odlučujući faktor uspješnosti obrazovnih sustava zemalja čiji učenici postižu najboje rezultate u svijetu. Kvaliteta poučavanja je ona karika koja nedostaje u reformama obrazovanja. Otuda je odnos nastave, znanja i kompetencija učenika središnji teorijski i praktični problem u svim reformama obrazovanja. A svaki pokušaj reformiranja obrazovanja morao bi sadržavati primjeren odgovor na konceptualna i provedbena pitanja odnosa nastave (na sveučilišnoj razini), znanja (znanstvenih, stručnih i profesionalnih) i kompetencija (sadašnjih i budućih) budućih nastavnika.

Projekt MZOS 269-2692634-2441

HRV

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//