Normal view MARC view ISBD view

Korespondencija fra Martin Nedić - Ljudevit Gaj 1839-1841. Prilog proučavanju odjeka ilirskog pokreta u Bosni i Hercegovini / Grijak, Zoran ; Blažević, Zrinka.

By: Grijak, Zoran.
Contributor(s): Blažević, Zrinka [aut].
Material type: ArticleArticleDescription: 21-58 str.ISSN: 0350-1159.Other title: Correspondence between Fr. Martin Nedić and Ljudevit Gaj 1839-1841. A Contribution to the Study of the Reflection of the Illyrian Movement in Bosnia and Herzegovina [Naslov na engleskom:].Subject(s): 6.04 | Martin Nedić, Ljudevit Gaj, ilirski pokret, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Habsburška Monarhija, Osmansko Carstvo hrv | Martin Nedic, Ljudevit Gaj, Illyrian Movement, Croatia, Bosnia and Herzegovina, Habsburg Monarchy, Ottoman Empire eng In: Prilozi Instituta za istoriju u Sarajevu 41 (2012), str. 21-58Summary: U radu je istraženo književno i publicističko djelovanje fra Martina Nedića u razdoblju ilirskog pokreta s posebnim osvrtom na teške unutarnje prilike u Bosni i Hercegovini te odjek ilirskih ideja među bosanskohercegovačkim franjevcima. Analiziraju se Nedićevi dopisi Ilirskim narodnim novinama u Zagrebu i dvije njegove poeme u povodu čijeg je objavljivanja korespondirao s Gajem.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

Kao prilog radu uvrštena su četiri pisma fra Martina Nedića Ljudevitu Gaju, transkribirana s latinskog jezika te po prvi put prevedena na hrvatski jezik

U radu je istraženo književno i publicističko djelovanje fra Martina Nedića u razdoblju ilirskog pokreta s posebnim osvrtom na teške unutarnje prilike u Bosni i Hercegovini te odjek ilirskih ideja među bosanskohercegovačkim franjevcima. Analiziraju se Nedićevi dopisi Ilirskim narodnim novinama u Zagrebu i dvije njegove poeme u povodu čijeg je objavljivanja korespondirao s Gajem.

Projekt MZOS 019-0190612-0599

HRV

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//