Normal view MARC view ISBD view

Miho Pavlinović - Sakupljač i komentator hrvatskih usmenih pjesama / Botica, Stipe.

By: Botica, Stipe.
Material type: ArticleArticleDescription: 9-39 str.ISBN: 978953-163-291-1.Other title: Miho Pavlinović - Collector and Commentator of Croatian Oral Poems [Naslov na engleskom:].Subject(s): 6.03 | usmena književnost, narodna poezija, etnologija, folklor hrv | oral literature, folk poetry, ethnology, folklore eng In: Hrvatske narodne pjesme. Knjiga prva str. 9-39Botica StipeSummary: U radu je prikazano značenje Mihovila pavlinovića kao kulturnog djelatnika i narodnog preporoditelja. Poseban je naglasak na njegovoj dosada neobljavljenoj, a za hrvatsku usmenu književnost i folkloristiku kapitalnu zbirku narodnih pjesama. Pavlinovićeva je građa prikazana sa stajališta tematske podjele, ali i tipičnih formula i motiva hrvatske narodne poezije.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

Ovaj je rad izašao u prvoj knjizi Narodnih pjesama, međutim autorov je priređivački doprinos podjednak u drugoj knjizi koja je izašla u siječnju 2008. i u kojoj su objavljene pjesme od broja 922 do broja 1526.

U radu je prikazano značenje Mihovila pavlinovića kao kulturnog djelatnika i narodnog preporoditelja. Poseban je naglasak na njegovoj dosada neobljavljenoj, a za hrvatsku usmenu književnost i folkloristiku kapitalnu zbirku narodnih pjesama. Pavlinovićeva je građa prikazana sa stajališta tematske podjele, ali i tipičnih formula i motiva hrvatske narodne poezije.

Projekt MZOS 130-1300787-0789

HRV

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//