Normal view MARC view ISBD view

Povijest i književnost u Hispanskoj Americi: literatura o otkriću Novog Svijeta i povijest Amerike / Polić-Bobić, Mirjana.

By: Polić-Bobić, Mirjana.
Material type: ArticleArticleDescription: 893-907 str.ISBN: 978953-6814-24-4.Other title: History and literature in Spanish America: Literature about the discovery of the New world and the history of the Americas [Naslov na engleskom:].Subject(s): 6.04 | otkriće i osvajanje Novog Svijeta, svjedočanstva o otkriću i osvajanju, povijest književnosti, povijest Amerika hrv | Discovery and conquest of the New World, testimonies of the discoveries and conquests, literary history, history of the Americas eng In: Humanitas et litterae - ad honorem Franjo Šanjek str. 893-907Summary: U tekstu se daje klasifikacija svjedočanstava koje su u svrhu opisa Novog Svijeta napisali osvajači, otkrivači i misionari u tijeku trostoljetnog španjolskog gospodstva nad Novim svijetom. Objašnjava se promjene do kojih je došlo kod svakog pojedinog tipa svjedočanstva i povezanost istih s tipovima percepcije autora kao i tipovima recepcije tih tekstova u Španjolskoj i u Europi.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Item type Current location Call number Status Notes Date due Barcode Item holds
Poglavlje u knjizi Poglavlje u knjizi Knjižnica FFZG
SNZ
Available zatražite skeniranje na snz@ffzg.hr 1305162801
Total holds: 0

U tekstu se daje klasifikacija svjedočanstava koje su u svrhu opisa Novog Svijeta napisali osvajači, otkrivači i misionari u tijeku trostoljetnog španjolskog gospodstva nad Novim svijetom. Objašnjava se promjene do kojih je došlo kod svakog pojedinog tipa svjedočanstva i povezanost istih s tipovima percepcije autora kao i tipovima recepcije tih tekstova u Španjolskoj i u Europi.

Projekt MZOS 130-2032635-1031

HRV

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//