Normal view MARC view ISBD view

Osposobljavanje budućih učitelja razredne nastave za rad s roditeljima / Maja Ljubetić ; Dubravka Maleš ; Barbara Kušević.

By: Ljubetić, Maja.
Contributor(s): Kušević, Barbara [aut] | Maleš, Dubravka [aut].
Material type: ArticleArticleDescription: 211-219 str.Other title: Training prospective general teachers for working with parents [Naslov na engleskom:].Subject(s): 5.07 | obrazovanje učitelja za rad s roditeljima, kolegij obiteljske pedagogije, kolegij suradnje (partnerstva) obitelji i osnovne škole, nastavni plan i program učiteljskog studija hrv | training teachers for working with parents, the course of family pedagogy, the course of cooperation (partnership) between family and primary school, curriculum of the teacher-training college eng In: Pedagogija i društvo znanja (13-14.11.2008. ; Zadar, Hrvatska) Pedagogija i društvo znanja str. 211-219Cindrić, Mijo ; Domović, Vlatka ; Matijević, MilanSummary: Kvalitetno osposobljavanje budućih učitelja podrazumijeva stjecanje potrebnih kompetencija u različitim područjima djelovanja u pedagoškoj praksi. Jedno od tih područja jest izuzetno važno i zahtjevno područje suradnje i partnerskih odnosa s roditeljima. Stoga se u empirijskom dijelu istraživanja analiziraju nastavni planovi i programi učiteljskih studija u Republici Hrvatskoj kako bi se utvrdilo postoje li kolegiji obiteljske pedagogije i suradnje s roditeljima te se postojeći kolegiji uspoređuju s obzirom na organizacijske i sadržajne elemente. Na temelju izvršene analize autorice zaključuju da je situacija na učiteljskim studijima u pogledu obrazovanja za rad s roditeljima bolja nego prethodnih godina, no još uvijek se stječe dojam da je osposobljavanje učitelja za rad s roditeljima na marginama učiteljskog studija.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

Kvalitetno osposobljavanje budućih učitelja podrazumijeva stjecanje potrebnih kompetencija u različitim područjima djelovanja u pedagoškoj praksi. Jedno od tih područja jest izuzetno važno i zahtjevno područje suradnje i partnerskih odnosa s roditeljima. Stoga se u empirijskom dijelu istraživanja analiziraju nastavni planovi i programi učiteljskih studija u Republici Hrvatskoj kako bi se utvrdilo postoje li kolegiji obiteljske pedagogije i suradnje s roditeljima te se postojeći kolegiji uspoređuju s obzirom na organizacijske i sadržajne elemente. Na temelju izvršene analize autorice zaključuju da je situacija na učiteljskim studijima u pogledu obrazovanja za rad s roditeljima bolja nego prethodnih godina, no još uvijek se stječe dojam da je osposobljavanje učitelja za rad s roditeljima na marginama učiteljskog studija.

Projekt MZOS 130-1301761-1772

HRV

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//