Normal view MARC view ISBD view

Dvojna pripadnost (višepripadnost) opusa. O kulturi razgovora (metodologiji pisanja) o pripadnosti pisaca / Kovač, Zvonko.

By: Kovač, Zvonko, profesor književnosti.
Material type: ArticleArticleDescription: 130-142 str.Other title: About culture of conversation (methodology writing) about origin of writers [Naslov na engleskom:].Subject(s): 6.03 | kultura razgovora, pripadnost pisaca, dvojno pripadanje, nepripadanje hrv | culture of conversation, origin of writers, dual belonging, not-belonging ( eng In: Međunarodni znanstveni skup Desničini susreti 2007. – Pripadnost kulturi – kultura pripadanja (21.- 22.rujna 2007. ; Zagreb, Hrvatska) Desničini susreti 2005.-2008 str. 130-142Drago Roksandić, Ivana Cvijović JavorinaSummary: Zajednička, odnosno sporna pitanja hrvatske i srpske književne povijesti, ne mogu se rješavati samo pragmatično, utoliko više, što su se pitanja znanosti i interpretacije književnosti neraskidivo povezala s brojnim modelima (inter/trans)kulturalnih teorija, koje vape za svojim "prepoznavanjem" i primjenom u praksi. Zbog mnogih razloga, kao da su hrvatske i srpske povijesti književnosti više utemeljene na kulturi razgovora o književnosti, pretpostavkama paradigmi, u kojima se pojedine stvari podrazumijevaju, unaprijed znaju, a manje, ako i uopće, na kulturi metoda i metodologija, kojima smo valjda toliko izloženi da ih je najbolje ignorirati.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

Predavanje, kao i sudjelovanje na simpoziju članova projekta, prilog je suradnji dvaju projekata na kojima djelujem.

Zajednička, odnosno sporna pitanja hrvatske i srpske književne povijesti, ne mogu se rješavati samo pragmatično, utoliko više, što su se pitanja znanosti i interpretacije književnosti neraskidivo povezala s brojnim modelima (inter/trans)kulturalnih teorija, koje vape za svojim "prepoznavanjem" i primjenom u praksi. Zbog mnogih razloga, kao da su hrvatske i srpske povijesti književnosti više utemeljene na kulturi razgovora o književnosti, pretpostavkama paradigmi, u kojima se pojedine stvari podrazumijevaju, unaprijed znaju, a manje, ako i uopće, na kulturi metoda i metodologija, kojima smo valjda toliko izloženi da ih je najbolje ignorirati.

Projekt MZOS 130-0000000-3473

Projekt MZOS 130-1300855-0860

HRV

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//