Normal view MARC view ISBD view

Mogućnost izbora kineziološke aktivnosti u nastavi Tjelesne i zdravstvene kulture studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu prema njihovim preferencijama u proteklih šest godina / Gošnik, Jelka ; Sedar, Mladen ; Topolovac, Igor.

By: Gošnik, Jelka.
Contributor(s): Topolovac, Igor [aut] | Sedar, Mladen [aut].
Material type: ArticleArticleDescription: 448-453 str.Other title: The capability of electing kinesiological activity in teaching of Physical Education of female students at the Faculty of Humanities and Social Sciencies in Zagreb according to their preferences in the past six years [Naslov na engleskom:].Subject(s): 5.07 | mogućnost izbora, kineziološka aktivnost, Tjelesna i zdravstvena kultura, preferencije hrv | choice capability, kinesiological activity, Physical Education, preferences engOnline resources: Elektronička verzija In: "Individualizacija rada u područjima edukacije, sporta, sportske rekreacije i kineziterapije" (22.-26.06.2010. ; Poreč, Hrvatska) Zbornik radova 19. ljetne škole kineziologa - "Individualizacija rada u područjima edukacije, sporta, sportske rekreacije i kineziterapije" str. 448-453Findak, VladimirSummary: Hoće li se studentica baviti nekom sportskom aktivnosti, nakon svog obveznog školovanja i kojom sportskom aktivnosti, primarno ovisi o vrijednosnim kategorijama koje je tijekom školovanja interiorizirala te za koje smatra da su joj izuzetno važne i korisne za njezin daljnji razvoj i izgradnju, kako intelektualnu, tako i psihofizičku. Budući da je nastava Tjelesne i zdravstvene kulture tijekom srednjoškolskog obrazovanja posljednja stepenica sustavnog i organiziranog vježbanja u školovanju studentica, pojavile su se indikacije za potrebom razvoja i usustavljivanja novog kurikuluma Tjelesne i zdravstvene kulture i na visokim učilištima, u okviru nove paradigme odgoja i obrazovanja, koji bi trebao optimalno i u kritično vrijeme odgovoriti na sve relevantne značajke za cjelokupan psihofizički razvoj svake studentice, u skladu s njihovim preferencijama i individualnim značajkama. Cilj istraživanja nije bio samo ispitati želje, sklonosti i interese studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu prema pojedinim sportskim aktivnostima, nego i na osnovi toga ponuditi im upravo one programske sadržaje koji optimalno uvažavaju njihove potrebe za tjelesnom aktivnosti, kao i individualne značajke i tjelesne predispozicije. Dobiveni rezultati istraživanja pokazuju da plesovi u svih šest promatranih generacija najviše privlače pozornost studentica. Hrvanje u šest godina pojavljuje se četiri puta na prvom mjestu što je 66, 66 % ukupne nepopularnosti.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

Hoće li se studentica baviti nekom sportskom aktivnosti, nakon svog obveznog školovanja i kojom sportskom aktivnosti, primarno ovisi o vrijednosnim kategorijama koje je tijekom školovanja interiorizirala te za koje smatra da su joj izuzetno važne i korisne za njezin daljnji razvoj i izgradnju, kako intelektualnu, tako i psihofizičku. Budući da je nastava Tjelesne i zdravstvene kulture tijekom srednjoškolskog obrazovanja posljednja stepenica sustavnog i organiziranog vježbanja u školovanju studentica, pojavile su se indikacije za potrebom razvoja i usustavljivanja novog kurikuluma Tjelesne i zdravstvene kulture i na visokim učilištima, u okviru nove paradigme odgoja i obrazovanja, koji bi trebao optimalno i u kritično vrijeme odgovoriti na sve relevantne značajke za cjelokupan psihofizički razvoj svake studentice, u skladu s njihovim preferencijama i individualnim značajkama. Cilj istraživanja nije bio samo ispitati želje, sklonosti i interese studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu prema pojedinim sportskim aktivnostima, nego i na osnovi toga ponuditi im upravo one programske sadržaje koji optimalno uvažavaju njihove potrebe za tjelesnom aktivnosti, kao i individualne značajke i tjelesne predispozicije. Dobiveni rezultati istraživanja pokazuju da plesovi u svih šest promatranih generacija najviše privlače pozornost studentica. Hrvanje u šest godina pojavljuje se četiri puta na prvom mjestu što je 66, 66 % ukupne nepopularnosti.

HRV

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//