Normal view MARC view ISBD view

Uspješnost korekcije glasa /r/ na primjeru govornika njemačkog jezika koji uči hrvatski kao strani jezik / Babuder, Kristina ; Dobrić, Arnalda.

By: Babuder, Kristina.
Contributor(s): Dobrić, Arnalda [aut].
Material type: ArticleArticleDescription: str.Other title: Success of phonetic correction - pronunciation of /r/ by German speakers learning Croatian [Naslov na engleskom:].Subject(s): 6.03 | fonetska korekcija, hrvatski jezik, njemački jezik hrv | phonetic correction, Croatian language, German language eng In: Sedmi znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem Istraživanja govora (9-11. 12. 2010. ; Zagreb, Hrvatska) Istraživanja govora - knjiga sažetakaSummary: U radu se procjenjuje promjena u izgovoru glasa /r/ kod osobe kojoj je njemački jezik materinski, a hrvatski uči kao strani jezik u odrasloj dobi. Glas /r/ u inicijalnoj, medijalnoj i finalnoj poziciji prije i poslije satova fonetske korekcije slušaju i procjenjuju studenti Odsjeka za fonetiku koji su potenicjalno i sami voditelji fonetske korekcije. U cilju im je ocijeniti sličnost/različitost izgovorenoga glasa /r/ u odnosu na glas /r/ kod izvornih govornika hrvatskog jezika. Procjena je perceptivnoga tipa. Očekivano je da će studenti pozitivno ocijentiti promjenu u izgovoru ispravljanoga glasa nakon satova fonetske korekcije.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

U radu se procjenjuje promjena u izgovoru glasa /r/ kod osobe kojoj je njemački jezik materinski, a hrvatski uči kao strani jezik u odrasloj dobi. Glas /r/ u inicijalnoj, medijalnoj i finalnoj poziciji prije i poslije satova fonetske korekcije slušaju i procjenjuju studenti Odsjeka za fonetiku koji su potenicjalno i sami voditelji fonetske korekcije. U cilju im je ocijeniti sličnost/različitost izgovorenoga glasa /r/ u odnosu na glas /r/ kod izvornih govornika hrvatskog jezika. Procjena je perceptivnoga tipa. Očekivano je da će studenti pozitivno ocijentiti promjenu u izgovoru ispravljanoga glasa nakon satova fonetske korekcije.

Projekt MZOS 130-0000000-3096

HRV

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//