Normal view MARC view ISBD view

Savremeni udžbenik prirode i društva u funkciji razvoja sposobnosti kreativnog mišljenja / Ante Kolak, Snežana Prtljaga ; Aleksandar Stojanović.

By: Kolak, Ante.
Contributor(s): Prtljaga, Snežana [aut] | Stojanović, Aleksandar [aut].
Material type: TextTextDescription: 435-446 str.Subject(s): udžbenik kreativno mišljenjeOnline resources: Click here to access online In: Pedagoška stvarnost, vol. 58, br. 3 / urednik Radovan Grandić Pedagoška stvarnost str. 435-446Summary: Udžbenik je toliko specifičan medij da, bez obzira na veliku konkurentnost novijih i sofisticiranijih izvora znanja, i dalje s lakoćom opstaje u nastavi. Postavke o didaktičkom oblikovanju udžbenika razvijaju se u skladu s didaktičkom teorijom i u saglasju su s ostvarenjem savremenih ciljeva vaspitanja i obrazovanja. Razvoj kreativnog mišljenja jedan je od bitnih ciljeva savremenog vaspitanja i obrazovanja, pa je ostvarenje ovog cilja pri dizajnu udžbenika polazište za empirijsku analizu u ovom radu. Jednu od odlika kvalitetno didaktički oblikovanog udžbenika čine zadaci koji razvijaju sposobnost kreativnog mišljenja. Stoga je i empirijski deo ovog rada usmeren na analizu upravo navedene odlike i to na primeru udžbenika prirode i društva - nastavnog predmeta koji je vrlo kompleksan i koji predstavlja podlogu za razvoj brojnih učeničkih znanja, sposobnosti i umeća važnih za život.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Item type Current location Call number Status Notes Date due Barcode Item holds
Članak u časopisu Članak u časopisu Knjižnica FFZG
SNZ
Available zatražite skeniranje na snz@ffzg.hr 1305247923
Total holds: 0

Udžbenik je toliko specifičan medij da, bez obzira na veliku konkurentnost novijih i sofisticiranijih izvora znanja, i dalje s lakoćom opstaje u nastavi. Postavke o didaktičkom oblikovanju udžbenika razvijaju se u skladu s didaktičkom teorijom i u saglasju su s ostvarenjem savremenih ciljeva vaspitanja i obrazovanja. Razvoj kreativnog mišljenja jedan je od bitnih ciljeva savremenog vaspitanja i obrazovanja, pa je ostvarenje ovog cilja pri dizajnu udžbenika polazište za empirijsku analizu u ovom radu. Jednu od odlika kvalitetno didaktički oblikovanog udžbenika čine zadaci koji razvijaju sposobnost kreativnog mišljenja. Stoga je i empirijski deo ovog rada usmeren na analizu upravo navedene odlike i to na primeru udžbenika prirode i društva - nastavnog predmeta koji je vrlo kompleksan i koji predstavlja podlogu za razvoj brojnih učeničkih znanja, sposobnosti i umeća važnih za život.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//