Normal view MARC view ISBD view

Priručnik za višefaktorski upitnik rukovođenja / Bruce J. Avolio i Bernard M. Bass ; suradnici Fred Walumbwa, Wiechun Zhu ; urednik hrv. izdanja Željko Jerneić ; [prijevod Zvonimir Galić ... et al.].

By: Avolio, Bruce J.
Contributor(s): Bass, Bernard M [aut] | Jerneić, Željko [edt, trl] | Galić, Zvonimir [trl] | Parmač Kovačić, Maja [trl] | Tonković Grabovac, Maša [trl].
Material type: TextTextSeries: Psihološki mjerni instrumenti ; knj. 100.Publisher: Jastrebarsko : Naklada Slap, 2010Description: 116 str. ; 29 cm.ISBN: 9789531915878.Subject(s): Višefaktorski upitnik rukovođenja, stilovi rukovođenja, transformacijsko vodstvo hrv | Multifactor Leadership Questionnaire, leadrship types, transformational leadership engSummary: Višefaktorski upitnik rukovođenja (Multifactor Leadership Questionnaire - MLQ) čiji su autori B. J. Avolio i B.M. Bass (1996, 2003) namijenjen je mjerenju transformacijskog, transakcijskog i pasivnog/izbjegavajućeg stila rukovođenja. Prikladan je za korištenje u selekciji, pri promjeni radnog mjesta i unapređenju na poslu, te za individualni, grupni ili organizacijski razvoj i savjetovanje. Upitnik se sastoji od 45 čestica koje identificiraju i mjere 9 ključnih rukovoditeljskih ponašanja za koja se u prijašnjim istraživanjima pokazalo da su snažno povezana s individualnim i organizacijskim uspjehom, te tri ishoda rukovođenja (dodatni trud, učinkovitost i zadovoljstvo). Upitnik je preveden i adaptiran na hrvatski jezik u dvije forme: jedna se koristi za samoprocjenu rukovoditelja, a druga za procjenu rukovoditelja od strane drugih osoba. Priručnik sadrži informacije o korištenju upitnika, njegovoj valjanosti, pouzdanosti i standardizaciji kao i prikaz rezultata brojnih istraživanja koja su koristila MLQ. On također sadrži i poglavlja o teorijskoj osnovi i razvoju upitnika, te nekim važnim istraživačkim pitanjima povezanim sa spolnim, etničkim i rasnim razlikama, kreativnosti i inovativnosti, te organizacijskim promjenama i kulturom. Na kraju priručnika dane su norme prikupljene na jednom prigodnom uzorku rukovoditelja iz Hrvatske.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Item type Current location Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Knjiga Knjiga Knjižnica FFZG
1. kat, psihologija
Psihologija BC10 MLQ (Browse shelf) Available 1305166813
Total holds: 0

Prijevod djela: Multifactor Leadership Questionnaire (MLQ)

Višefaktorski upitnik rukovođenja (Multifactor Leadership Questionnaire - MLQ) čiji su autori B. J. Avolio i B.M. Bass (1996, 2003) namijenjen je mjerenju transformacijskog, transakcijskog i pasivnog/izbjegavajućeg stila rukovođenja. Prikladan je za korištenje u selekciji, pri promjeni radnog mjesta i unapređenju na poslu, te za individualni, grupni ili organizacijski razvoj i savjetovanje. Upitnik se sastoji od 45 čestica koje identificiraju i mjere 9 ključnih rukovoditeljskih ponašanja za koja se u prijašnjim istraživanjima pokazalo da su snažno povezana s individualnim i organizacijskim uspjehom, te tri ishoda rukovođenja (dodatni trud, učinkovitost i zadovoljstvo). Upitnik je preveden i adaptiran na hrvatski jezik u dvije forme: jedna se koristi za samoprocjenu rukovoditelja, a druga za procjenu rukovoditelja od strane drugih osoba. Priručnik sadrži informacije o korištenju upitnika, njegovoj valjanosti, pouzdanosti i standardizaciji kao i prikaz rezultata brojnih istraživanja koja su koristila MLQ. On također sadrži i poglavlja o teorijskoj osnovi i razvoju upitnika, te nekim važnim istraživačkim pitanjima povezanim sa spolnim, etničkim i rasnim razlikama, kreativnosti i inovativnosti, te organizacijskim promjenama i kulturom. Na kraju priručnika dane su norme prikupljene na jednom prigodnom uzorku rukovoditelja iz Hrvatske.

Projekt MZOS 130-0000000-3282

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//