Normal view MARC view ISBD view

Očekivanje rodne diskriminacije u razvoju profesionalne karijere studenata i studentica završnih godina studija / Jelić, Margareta; Bubalo, Iva; Mikolić, Ana; Radoš, Lara

By: Jelić, Margareta.
Contributor(s): Bubalo, Iva | Mikolić, Ana | Radoš, Lara.
Material type: TextTextOther title: Students' expectancy of gender discrimination in career development [Naslov na engleskom].Subject(s): rodna diskriminacija, razvoj karijere, rodni identitet, rodne uloge hrv | gender discrimination, career development, gender identity, gender roles eng In: 21. godišnja konferencija hrvatskih psihologa (Zagreb, Hrvatska, 06.-09.11.2013.) Suvremeni izazovi psihologije rada i organizacijske psihologije: Knjiga sažetaka str. 66Sušanj, Zoran ; Miletić, Irena ; Kalebić Maglica, Barbara ; Lopižić, JosipSummary: Rodna diskriminacija obuhvaća nejednaku raspodjelu moći, resursa i privilegija, u pravilu u korist muškaraca. Unatoč mnogim društvenim promjenama i postojanju jasnih antidiskriminacijskih zakona te onih o rodnoj ravnopravnosti, u Hrvatskoj je rodna diskriminacija još uvijek u velikoj mjeri prisutna u području zapošljavanja i rada. Stoga je cilj ovog istraživanja bio ispitati očekivanje rodne diskriminacije u razvoju profesionalne karijere kod studenata i studentica završnih godina studija. Također, zanimalo nas je ovisi li to očekivanje kod studentica o njihovim stavovima prema rodnim ulogama i rodnom identitetu. Istraživanje je provedeno putem interneta, a sudjelovalo je 400 studenata/ica Sveučilišta u Zagrebu. Primijenjeni instrumenti bili su Upitnik sociodemografskih podataka, Upitnik očekivanja rodne diskriminacije u profesionalnoj karijeri, Upitnik faktora koji utječu na zapošljavanje, Upitnik faktora razvoja profesionalne karijere, Skala stavova prema rodnim ulogama i Upitnik osobnih karakteristika. Pokazalo se da studentice završnih godina studija imaju izraženija očekivanja rodne diskriminacije u zapošljavanju i razvoju karijere nego studenti. Također, spol se procjenjivao manje važnim za zapošljavanje i razvoj karijere u odnosu na druge faktore (znanja i vještine, sposobnosti i dr.), ali su ga studentice procjenjivale važnijim i za svoje zapošljavanje i za razvoj svoje karijere u odnosu na studente. Očekivanje rodne diskriminacije kod studentica nije se razlikovalo ovisno o tome pohađaju li dominantno muški ili dominantno ženski fakultet, kao niti ovisno o njihovim stavovima prema rodnim ulogama. No, studentice koje su manje maskuline, a pritom i manje feminine, imale su viša očekivanja rodne diskriminacije od androginih i maskulinih studentica. Dobiveni rezultati proširili su postojeće spoznaje o rodnoj diskriminaciji u Hrvatskoj na uzorak studenata/ica koji tek započinju svoju profesionalnu karijeru. Praktične implikacije odnose se poduzimanje dodatnih napora za postizanje rodne ravnopravnosti, veće društveno osvještavanje o ovoj problematici te poticanje samopoštovanja i asertivnosti mladih osoba.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

Rodna diskriminacija obuhvaća nejednaku raspodjelu moći, resursa i privilegija, u pravilu u korist muškaraca. Unatoč mnogim društvenim promjenama i postojanju jasnih antidiskriminacijskih zakona te onih o rodnoj ravnopravnosti, u Hrvatskoj je rodna diskriminacija još uvijek u velikoj mjeri prisutna u području zapošljavanja i rada. Stoga je cilj ovog istraživanja bio ispitati očekivanje rodne diskriminacije u razvoju profesionalne karijere kod studenata i studentica završnih godina studija. Također, zanimalo nas je ovisi li to očekivanje kod studentica o njihovim stavovima prema rodnim ulogama i rodnom identitetu. Istraživanje je provedeno putem interneta, a sudjelovalo je 400 studenata/ica Sveučilišta u Zagrebu. Primijenjeni instrumenti bili su Upitnik sociodemografskih podataka, Upitnik očekivanja rodne diskriminacije u profesionalnoj karijeri, Upitnik faktora koji utječu na zapošljavanje, Upitnik faktora razvoja profesionalne karijere, Skala stavova prema rodnim ulogama i Upitnik osobnih karakteristika. Pokazalo se da studentice završnih godina studija imaju izraženija očekivanja rodne diskriminacije u zapošljavanju i razvoju karijere nego studenti. Također, spol se procjenjivao manje važnim za zapošljavanje i razvoj karijere u odnosu na druge faktore (znanja i vještine, sposobnosti i dr.), ali su ga studentice procjenjivale važnijim i za svoje zapošljavanje i za razvoj svoje karijere u odnosu na studente. Očekivanje rodne diskriminacije kod studentica nije se razlikovalo ovisno o tome pohađaju li dominantno muški ili dominantno ženski fakultet, kao niti ovisno o njihovim stavovima prema rodnim ulogama. No, studentice koje su manje maskuline, a pritom i manje feminine, imale su viša očekivanja rodne diskriminacije od androginih i maskulinih studentica. Dobiveni rezultati proširili su postojeće spoznaje o rodnoj diskriminaciji u Hrvatskoj na uzorak studenata/ica koji tek započinju svoju profesionalnu karijeru. Praktične implikacije odnose se poduzimanje dodatnih napora za postizanje rodne ravnopravnosti, veće društveno osvještavanje o ovoj problematici te poticanje samopoštovanja i asertivnosti mladih osoba.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//