Normal view MARC view ISBD view

Razvoj upitnika nepoželjnog organizacijskog ponašanja za studentsku populaciju / Tomšić, Andrea ; Jerneić, Željko ; Tonković Grabovac, Maša.

By: Tomšić, Andrea.
Contributor(s): Jerneić, Željko [aut] | Tonković Grabovac, Maša [aut].
Material type: ArticleArticleDescription: 5-20 str.Other title: Development of a counterproductive work behavior questionnaire for student population [Naslov na engleskom:].Subject(s): 5.06 | nepoželjno organizacijsko ponašanje, organizacijska devijantnost, interpersonalna devijantnost, studentska populacija, anonimna/neanonimna primjena hrv | counterproductive work behavior, organizational deviance, interpersonal deviance, student population, anonymous/non-anonymous application engOnline resources: Elektronička verzija članka In: Suvremena psihologija 17 (2014), 1 ; str. 5-20Summary: Cilj istraživanja bio je konstruirati upitnik nepoželjnog organizacijskog ponašanja koji mjeri organizacijsku i interpersonalnu devijantnost, a sadržajno je prilagođen studentskoj populaciji. Dvije komparabilne skupine studenata ispunjavale su upitnik s preliminarnim skupom čestica koje su se odnosile na priznanja različitih nepoželjnih ponašanja u svakodnevnom životu, te radnom i akademskom kontekstu. Jedna skupina studenata (N=184) ispunjavala je upitnik neanonimno, a druga skupina studenata (N=183) anonimno. Na temelju preliminarne primjene na neanonimnom uzorku, sadržajnom i psihometrijskom analizom, konstruiran je upitnik nepoželjnog organizacijskog ponašanja sa skalama organizacijske (k=9) i interpersonalne (k=9) devijantnosti. Provedene eksploratorne i konfirmatorne faktorske analize potvrdile su konstruktnu valjanost upitnika, a multigrupnom konfirmatornom faktorskom analizom potvrđena je invarijatnost strukture upitnika u anonimnoj i neanonimnoj situaciji primjene. Takvi rezultati upućuju na zaključak da novokonstruirane skale organizacijske i interpersonalne devijantnosti omogućuju mjerenje nepoželjnog organizacijskog ponašanja na studentskom uzorku bez obzira radi li se o anonimnim ili neanonimnim uvjetima primjene upitnika.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

Cilj istraživanja bio je konstruirati upitnik nepoželjnog organizacijskog ponašanja koji mjeri organizacijsku i interpersonalnu devijantnost, a sadržajno je prilagođen studentskoj populaciji. Dvije komparabilne skupine studenata ispunjavale su upitnik s preliminarnim skupom čestica koje su se odnosile na priznanja različitih nepoželjnih ponašanja u svakodnevnom životu, te radnom i akademskom kontekstu. Jedna skupina studenata (N=184) ispunjavala je upitnik neanonimno, a druga skupina studenata (N=183) anonimno. Na temelju preliminarne primjene na neanonimnom uzorku, sadržajnom i psihometrijskom analizom, konstruiran je upitnik nepoželjnog organizacijskog ponašanja sa skalama organizacijske (k=9) i interpersonalne (k=9) devijantnosti. Provedene eksploratorne i konfirmatorne faktorske analize potvrdile su konstruktnu valjanost upitnika, a multigrupnom konfirmatornom faktorskom analizom potvrđena je invarijatnost strukture upitnika u anonimnoj i neanonimnoj situaciji primjene. Takvi rezultati upućuju na zaključak da novokonstruirane skale organizacijske i interpersonalne devijantnosti omogućuju mjerenje nepoželjnog organizacijskog ponašanja na studentskom uzorku bez obzira radi li se o anonimnim ili neanonimnim uvjetima primjene upitnika.

Projekt MZOS 130-0000000-3282

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//