Normal view MARC view ISBD view

Čuo si da je Hrvatska kao raj! Između mašte i stvarnog života, Hrvati iz Argentine u Zagrebu / Rajković Iveta, Marijeta.

By: Rajković Iveta, Marijeta.
Material type: ArticleArticleDescription: 195-220 str.ISBN: 9789536020843 .Other title: Croatia like paradise! Between imagination and reality, Croats from Argentina in Zagreb [Naslov na engleskom:].Subject(s): 6.08 | migracija, Hrvati u Argentini, Hrvati iz Argentine u Zagrebu, transmigranti hrv | migration, Croats in Argentina, Croats from Argentina in Zagreb, transmigrant eng In: Didov san: Transgranična iskustva hrvatskih iseljenika str. 195-220Čapo, Jasna, Caroline Hornstein Tomić, Katica JurčevićSummary: U radu se traži odgovor na pitanje koji su motivi višegodišnjih procesa dolaska Hrvata iz Argentine u Hrvatsku nakon njenog osamostaljenja, od 1990-ih godina do danas. Uspoređuju se povratnici prve generacije migranata te dolasci njihovih potomaka, poslijemigracijskih generacijau „rekonstruiranu domovinu“ u kojoj nikada nisu živjeli.Propituje se što su znali o životu u Hrvatskoj i gdje su prikupljali te informacije. Na koji način su stvarali sliku koja je produbljivala želju za dolaskom i/ili preseljenjem u Hrvatsku. Prikazuje se njihov život u Hrvatskoj. Koji su im dojmovi o zemlji i ljudima. Koliko je život u Hrvatskoj drugačiji od života u Argentini.
List(s) this item appears in: KMP - literatura - Uvod u kmp, metodologija
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

U radu se traži odgovor na pitanje koji su motivi višegodišnjih procesa dolaska Hrvata iz Argentine u Hrvatsku nakon njenog osamostaljenja, od 1990-ih godina do danas. Uspoređuju se povratnici prve generacije migranata te dolasci njihovih potomaka, poslijemigracijskih generacijau „rekonstruiranu domovinu“ u kojoj nikada nisu živjeli.Propituje se što su znali o životu u Hrvatskoj i gdje su prikupljali te informacije. Na koji način su stvarali sliku koja je produbljivala želju za dolaskom i/ili preseljenjem u Hrvatsku. Prikazuje se njihov život u Hrvatskoj. Koji su im dojmovi o zemlji i ljudima. Koliko je život u Hrvatskoj drugačiji od života u Argentini.

HRV

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//