Normal view MARC view ISBD view

Pojmovnik kamenoga doba / Ivor Karavanić ... [et al.] ; gl. urednik Ivor Karavanić.

Contributor(s): Karavanić, Ivor [aut] | Vukosavljević, Nikola [aut] | Šošić Klindžić, Rajna [aut] | Težak-Gregl, Tihomila [aut] | Halamić, Josip [aut] | Bošnjak Botica, Tomislava [aut] | Nahod, Bruno [aut] | Boras, Damir [aut].
Material type: TextTextPublisher: Zagreb : Filozofski fakultet : Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje, 2015Description: 338 str. ; 24 cm.ISBN: 9789531755177 .Subject(s): stručna terminologija | arheološka terminologija | strukovno nazivlje | terminološki rječnik | arheološki rječnik | kameno doba | pojmovnik, kameno doba | glossary, Stone Age
Contents:
Sadrži i: Hrvatsko-engleski i englesko-hrvatski rječnik
Summary: Pojmovnik kamenoga doba rezultat je rada na projektu Od stijene do riječi – izgradnja hrvatskog strukovnog nazivlja za kameno doba koji je financirala hrvatska zaklada za znanost, a nositelj je bio Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Pojmovnik je namijenjen stručnjacima i studentima, ali i široj zainteresiranoj javnosti. Pojmovnik uz ustaljene donosi i novije nazive, a cilj mu je pridonijeti postizanju ujednačene i pravilne uporabe hrvatskog nazivlja u nastavi, znanstvenim, stručnim i znanstveno-popularnim radovima. Nazive koji su u struci uobičajeni nastojalo se zadržati te u pojedinim primjerima, prema savjetima jezičnih stručnjaka, predložiti inačice koje bolje odgovaraju pravilima tvorbe hrvatskoga jezika (predloženi naziv).
List(s) this item appears in: arh - nove knjige 2016
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Item type Current location Collection Call number Status Notes Date due Barcode Item holds
Knjiga Knjiga Knjižnica FFZG
2. kat, arheologija
Arheologija CC04 POJ (Browse shelf) Available 1305201902
Referentna građa Referentna građa Knjižnica FFZG
Prizemlje, referentna zbirka
Središnja čitaonica A09 POJ kd (Browse shelf) Korištenje u čitaonici 1305179324
Knjiga Knjiga Knjižnica FFZG
2. kat, arheologija
Arheologija CC04 POJ (Browse shelf) Available Izdanja FF-pressa 1305178559
Knjiga Knjiga Knjižnica FFZG
2. kat, arheologija
Arheologija CC04 POJ (Browse shelf) Available Izdanja FF-pressa 1305178560
Knjiga Knjiga Knjižnica FFZG
2. kat, arheologija
Arheologija CC04 POJ (Browse shelf) Korištenje u čitaonici Izdanja FF-pressa 1305178561
Total holds: 0

Str. 27-34: Završni statistički i terminološki prikaz tiskanog pojmovnika kao rezultata projekta "Od stijene do riječi - izgradnja hrvatskog strukovnog nazivlja za kameno doba" Hrvatske zaklade za znanost / Damir Boras

Bibliografija: str. 197-202

Kazalo

Sadrži i: Hrvatsko-engleski i englesko-hrvatski rječnik

Pojmovnik kamenoga doba rezultat je rada na projektu Od stijene do riječi – izgradnja hrvatskog strukovnog nazivlja za kameno doba koji je financirala hrvatska zaklada za znanost, a nositelj je bio Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Pojmovnik je namijenjen stručnjacima i studentima, ali i široj zainteresiranoj javnosti. Pojmovnik uz ustaljene donosi i novije nazive, a cilj mu je pridonijeti postizanju ujednačene i pravilne uporabe hrvatskog nazivlja u nastavi, znanstvenim, stručnim i znanstveno-popularnim radovima. Nazive koji su u struci uobičajeni nastojalo se zadržati te u pojedinim primjerima, prema savjetima jezičnih stručnjaka, predložiti inačice koje bolje odgovaraju pravilima tvorbe hrvatskoga jezika (predloženi naziv).

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//