Normal view MARC view ISBD view

Audiograđa kao dio zavičajne zbirke u narodnoj knjižnici – studija slučaja radijskih emisija Ivana Hermana / Monika Batur, Ana Barbarić.

By: Batur, Monika.
Contributor(s): Barbarić, Ana [aut].
Material type: ArticleArticleSubject(s): narodne knjižnice | audio građa | zavičajna zbirka | radijske emisijeOnline resources: Click here to access online In: Libellarium 9(2016), 1Summary: Rad prikazuje i analizira zakonske i podzakonske akte te standarde, smjernice i pravilnike knjižničarske struke koji se odnose na osnivanje i izgradnju zavičajne zbirke u narodnoj knjižnici. Također, komentiraju se i hrvatski zakoni o elektroničkim medijima i o autorskom pravu jer rad sadržava i studiju slučaja koja se bavi audiograđom, i to onom koja nastaje kao dio radijskoga programa lokalne radijske stanice, a ima visoku odliku zavičajnosti prema kojoj pripada zavičajnoj zbirci. S obzirom na to da takva vrsta građe nije izravno regulirana zakonskim propisima, rad donosi prijedloge rješenja takvih slučaja u korist obogaćivanja fonda zavičajne zbirke narodne knjižnice. Studija slučaja prikazuje sudbinu radijskih emisija Ivana Hermana U četiri ćoška koje su se emitirale na Hrvatskom radiju Županji.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

Rad prikazuje i analizira zakonske i podzakonske akte te standarde, smjernice i pravilnike knjižničarske struke koji se odnose na osnivanje i izgradnju zavičajne zbirke u narodnoj knjižnici. Također, komentiraju se i hrvatski zakoni o elektroničkim medijima i o autorskom pravu jer rad sadržava i studiju slučaja koja se bavi audiograđom, i to onom koja nastaje kao dio radijskoga programa lokalne radijske stanice, a ima visoku odliku zavičajnosti prema kojoj pripada zavičajnoj zbirci. S obzirom na to da takva vrsta građe nije izravno regulirana zakonskim propisima, rad donosi prijedloge rješenja takvih slučaja u korist obogaćivanja fonda zavičajne zbirke narodne knjižnice. Studija slučaja prikazuje sudbinu radijskih emisija Ivana Hermana U četiri ćoška koje su se emitirale na Hrvatskom radiju Županji.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//