Normal view MARC view ISBD view

O veteranskoj koloniji Ekvo, legijskom logoru Tiluriju i sinjskom polju između njih. Preispitivanje starog problema / Mirjana Sanader.

By: Sanader, Mirjana.
Material type: ArticleArticleDescription: 39-54 str.Other title: The veteran's colony Aequum, the legionary fortress Tilurium and Sinj field in between. Re-examining an old problem [Naslov na engleskom:].Subject(s): arheologija, rimska provincija, Dalmacija, Tilurij, Ekvo, sedma legija | archeology, Roman province, Dalmatia, Tilurium, Aequum, legio VII In: Nova antička Duklja 7 (2016) ; 39-54Summary: Prema razmatranjima nekih cijenjenih znanstvenika, Colonia Aequum u rimskoj provinciji Dalmaciji se mogla uspostaviti tek nakon odlaska sedme legije iz njenog logora Tilurija. Razlog takvom mišljenu je uvjerenje da je Sinsko polje, koje se nalazi između ta dva mjesta, moralo biti korišteno od strane sedme legije kao "teritorium legionis". Nakon što je došlo do novih otkrića iz Tilurija i Ekva, kao i do objave značajnih radova, pojavila se mogućnost da se ponovno ispita ova pretpostavka. U ovom radu će se stoga koristiti najnoviji podaci s namjerom da se pokušaju bolje osvijetliti veze između Tilurija, Ekva i Sinjskog polja.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

Prema razmatranjima nekih cijenjenih znanstvenika, Colonia Aequum u rimskoj provinciji Dalmaciji se mogla uspostaviti tek nakon odlaska sedme legije iz njenog logora Tilurija. Razlog takvom mišljenu je uvjerenje da je Sinsko polje, koje se nalazi između ta dva mjesta, moralo biti korišteno od strane sedme legije kao "teritorium legionis". Nakon što je došlo do novih otkrića iz Tilurija i Ekva, kao i do objave značajnih radova, pojavila se mogućnost da se ponovno ispita ova pretpostavka. U ovom radu će se stoga koristiti najnoviji podaci s namjerom da se pokušaju bolje osvijetliti veze između Tilurija, Ekva i Sinjskog polja.

Projekt HRZZ-IP-11-2013-6505

HRV

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//