Normal view MARC view ISBD view

Skrivena baština u hrvatskim školama : selektivna bibliografija pronađenih starih knjiga u OŠ Brod Moravice / Dijana Mihelčić Živanović ; Ivana Hebrang Grgić.

By: Mihelčić Živanović, Dijana.
Contributor(s): Hebrang Grgić, Ivana [aut].
Material type: ArticleArticlePublisher: 2015Description: 61-70 str.Other title: Hidden heritage in Croatian schools : selective bibliography of old books found in the Elementary school Brod Moravice [Naslov na engleskom:].Subject(s): zavičajna građa | stara i rijetka građa | 5.04 | zavičajna građa; stara i rijetka građa; OŠ Brod Moravice | library collections; old and rare materials; school library; elementary school Brod Moravice In: Povijest u nastavi 13 (2015), 25(1) ; str. 61-70Summary: U knjižnici OŠ Brod Moravice u kolovozu 2014. godine pronađeno je oko 600 jedinica neobrađene građe (knjiga i časopisa) pohranjene u školi u neadekvatnim uvjetima. Građa je do siječnja 2015. godine djelomično pregledana i zaključeno je da postoji veliki broj jedinica vrijedne građe koja je značajna za izučavanje povijesti kraja, povijesti školstva, ali i nacionalne povijesti. Najstarija do sada pronađena knjiga je objavljena je 1866. godine. Rad donosi kratak pregled povijesti mjesta Brod Moravice i školstva te selektivnu bibliografiju 30 najstarijih do sada pronađenih naslova koji bi se mogli koristiti u nastavi povijesti ili bi mogli biti korisni za proučavanje hrvatskog školstva. Svrha rada je predstaviti dio pronađene građe te ukazati na mogućnost pronalaženja ovakvih „skrivenih“ zbirki u drugim hrvatskim školama.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

U knjižnici OŠ Brod Moravice u kolovozu 2014. godine pronađeno je oko 600 jedinica neobrađene građe (knjiga i časopisa) pohranjene u školi u neadekvatnim uvjetima. Građa je do siječnja 2015. godine djelomično pregledana i zaključeno je da postoji veliki broj jedinica vrijedne građe koja je značajna za izučavanje povijesti kraja, povijesti školstva, ali i nacionalne povijesti. Najstarija do sada pronađena knjiga je objavljena je 1866. godine. Rad donosi kratak pregled povijesti mjesta Brod Moravice i školstva te selektivnu bibliografiju 30 najstarijih do sada pronađenih naslova koji bi se mogli koristiti u nastavi povijesti ili bi mogli biti korisni za proučavanje hrvatskog školstva. Svrha rada je predstaviti dio pronađene građe te ukazati na mogućnost pronalaženja ovakvih „skrivenih“ zbirki u drugim hrvatskim školama.

Projekt MZOS projekt

HRV

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//