Normal view MARC view ISBD view

Koliko je mudroga u mudrim izrekama? Što psihologijska istraživanja govore o točnosti narodnih izreka / Ajana Löw, Nina Pavlin-Bernardić.

By: Löw, Ajana.
Contributor(s): Pavlin-Bernardić, Nina [aut].
Material type: ArticleArticleDescription: 16-20 str.Other title: How wise are wise sayings? What psychological research says about correctness of proverbs [Naslov na engleskom:].Subject(s): 5.06 | poslovice ; psihologijska istraživanja | proverbs ; psychological researchOnline resources: Elektronička verzija In: PsihoFESTologija 2 - Psihologijska znanost na popularan način str. 16-20Abstract: Poslovice vrlo često čujemo, a nerijetko i postupamo prema njima. No jesu li to samo puka naklapanja i praznovjerja ili su istinite? Kako na to pitanje odgovara psihologija kao znanost? U ovom poglavlju pozabavili smo se se s nekoliko narodnih poslovica i vidjeli što kažu psihologijske znanstvene spoznaje o njihovoj točnosti.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

Poslovice vrlo često čujemo, a nerijetko i postupamo prema njima. No jesu li to samo puka naklapanja i praznovjerja ili su istinite? Kako na to pitanje odgovara psihologija kao znanost? U ovom poglavlju pozabavili smo se se s nekoliko narodnih poslovica i vidjeli što kažu psihologijske znanstvene spoznaje o njihovoj točnosti.

Projekt MZOS projekt

HRV

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//