Normal view MARC view ISBD view

Odrednice (ne)zadovoljstva poslom stručnjaka pomažućih i nepomažućih profesija : knjiga sažetaka / Dora Dodig, Ivana Maurović, Željka Kamenov.

By: Dodig, Dora.
Contributor(s): Maruović, Ivana [aut] | Kamenov, Željka [aut].
Material type: ArticleArticleDescription: 233-234 str.Subject(s): pomažuće profesije; nepomažuće profesije; zadovoljstvo poslom hrv In: 8. međunarodni znanstveni skup "Istraživanja u edukacijskim i rehabilitacijskim znanostima" : knjiga sažetaka / Milković, Marina: Doležal, Dalibor : Hržica, Gordana : Stošić, Jasmina (ur.) Zagreb, Hrvatska, 27.-29.9.2012.; str. 233-234Abstract: Odabir i obavljanje pomažuće, odnosno nepomažuće profesije kao svojeg životnog poziva sa sobom nosi određene specifične uvjete koji mogu utjecati na osobno zadovoljstvo poslom. Pomažuće profesije za cilj imaju pružanje pomoći ljudima u savladavanju životnih teškoća, te je stoga riječ o vrlo odgovornom humanističkom pozivu (Žganec, 1995). Predstavlja li takav posao i veće zadovoljstvo osobama koje ga obavljaju od poslova koji imaju drugačiju misiju, ciljeve i interese? Odgovor na ovo pitanje nastojat će se ponuditi istraživanjem koje je za cilj imalo stjecanje uvida upravo u odrednice zadovoljstva odnosno nezadovoljstva poslom stručnjaka pomažućih i nepomažućih profesija. Specifični problemi istraživanja su utvrditi njihove međusobne razlike u ukupnom zadovoljstvu poslom, različitim elementima zadovoljstva poslom, te provjeriti efekt nekih sociodemografskih obilježja na profesionalno zadovoljstvo pomagača i nepomagača. Uzorak je činilo ukupno N=418 osoba visoke stručne spreme pomažućih (N=206 ; socijalni pedagozi, socijalni radnici, psiholozi, rehabilitatori, logopedi i liječnici) i nepomažućih (N=212 ; ekonomisti, pravnici, učitelji, nastavnici i inženjeri različitih profila) profesija. U oba subuzorka zastupljenije su osobe ženskog spola (85, 4% u subuzorku pomagača i 63, 2% u subuzorku nepomagača). Prosječna dob „pomagača“ iznosi 36, a „nepomagača“ 33 godine. Kao mjera zadovoljstva poslom korištena je Skala zadovoljstva poslom konstruirana u okviru poslijediplomskog doktorskog studija socijalnog rada, a koja sadrži ukupno 55 čestica koje se faktorskom analizom raspoređuju u 6 faktora: (1) zanimljivost i poticajnost posla, (2) stresnost, (3) svrhovitost, (4) iskorištenost vlastitih potencijala, (5) odnos s kolegama i (6) status. U upitnik je uključen i niz pitanja vezanih uz sociodemografska obilježja. Rezultati pokazuju kako postoje razlike između dva subuzorka u ukupnom zadovoljstvu poslom i u nekim odrednicama zadovoljstva: pomagači su općenito zadovoljniji poslom, procjenjuju ga zanimljivijim i poticajnijim, ali ga ujedno i doživljavaju stresnijim. Od ispitanih sociodemografskih obilježja, značajnijim odrednicama pojedinih aspekata zadovoljstva poslom pokazali su se spol, te bračni i roditeljski status. Razlike u zadovoljstvu poslom s obzirom na dob sudionika, ukupne godine staža, te godine staža na trenutnom radnom mjestu nisu utvrđene.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

Odabir i obavljanje pomažuće, odnosno nepomažuće profesije kao svojeg životnog poziva sa sobom nosi određene specifične uvjete koji mogu utjecati na osobno zadovoljstvo poslom. Pomažuće profesije za cilj imaju pružanje pomoći ljudima u savladavanju životnih teškoća, te je stoga riječ o vrlo odgovornom humanističkom pozivu (Žganec, 1995). Predstavlja li takav posao i veće zadovoljstvo osobama koje ga obavljaju od poslova koji imaju drugačiju misiju, ciljeve i interese? Odgovor na ovo pitanje nastojat će se ponuditi istraživanjem koje je za cilj imalo stjecanje uvida upravo u odrednice zadovoljstva odnosno nezadovoljstva poslom stručnjaka pomažućih i nepomažućih profesija. Specifični problemi istraživanja su utvrditi njihove međusobne razlike u ukupnom zadovoljstvu poslom, različitim elementima zadovoljstva poslom, te provjeriti efekt nekih sociodemografskih obilježja na profesionalno zadovoljstvo pomagača i nepomagača. Uzorak je činilo ukupno N=418 osoba visoke stručne spreme pomažućih (N=206 ; socijalni pedagozi, socijalni radnici, psiholozi, rehabilitatori, logopedi i liječnici) i nepomažućih (N=212 ; ekonomisti, pravnici, učitelji, nastavnici i inženjeri različitih profila) profesija. U oba subuzorka zastupljenije su osobe ženskog spola (85, 4% u subuzorku pomagača i 63, 2% u subuzorku nepomagača). Prosječna dob „pomagača“ iznosi 36, a „nepomagača“ 33 godine. Kao mjera zadovoljstva poslom korištena je Skala zadovoljstva poslom konstruirana u okviru poslijediplomskog doktorskog studija socijalnog rada, a koja sadrži ukupno 55 čestica koje se faktorskom analizom raspoređuju u 6 faktora: (1) zanimljivost i poticajnost posla, (2) stresnost, (3) svrhovitost, (4) iskorištenost vlastitih potencijala, (5) odnos s kolegama i (6) status. U upitnik je uključen i niz pitanja vezanih uz sociodemografska obilježja. Rezultati pokazuju kako postoje razlike između dva subuzorka u ukupnom zadovoljstvu poslom i u nekim odrednicama zadovoljstva: pomagači su općenito zadovoljniji poslom, procjenjuju ga zanimljivijim i poticajnijim, ali ga ujedno i doživljavaju stresnijim. Od ispitanih sociodemografskih obilježja, značajnijim odrednicama pojedinih aspekata zadovoljstva poslom pokazali su se spol, te bračni i roditeljski status. Razlike u zadovoljstvu poslom s obzirom na dob sudionika, ukupne godine staža, te godine staža na trenutnom radnom mjestu nisu utvrđene.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//