Normal view MARC view ISBD view

Postavljeni stol s kasnosrednjovjekovnim i novovjekovnim posudama nađenim prigodom arheoloških istraživanja u Slavoniji / Filipec, Krešimir.

By: Filipec, Krešimir.
Material type: ArticleArticlePublisher: 2016Description: 95-97 str.Other title: A set of tables with late medieval and modern dishes found in archaeological research in Slavonia [Naslov na engleskom:].Subject(s): 6.07 | Slavonija, keramičke posude | Slavonija, ceramics, dishes In: Đakovački vezovi : prigodna revija 46 (2016) ; str. 95-97Summary: U radu su prikazane keramičke posude nađene prilikom arheoloških iskopavanja na nekoliko lokaliteta u Slavoniji. Glavno težište rada je na opisu keramičkih posuda, njihove namjene i kronologije. U radu se raspravlja i o nekim terminološkim problemima. Tako se nastoji uputiti na to da je ispravnije keramičke posude, datirane u vrijeme turske vladavine u Slavoniji, nazivati turskim, a ne osmanskim posudama.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

U radu su prikazane keramičke posude nađene prilikom arheoloških iskopavanja na nekoliko lokaliteta u Slavoniji. Glavno težište rada je na opisu keramičkih posuda, njihove namjene i kronologije. U radu se raspravlja i o nekim terminološkim problemima. Tako se nastoji uputiti na to da je ispravnije keramičke posude, datirane u vrijeme turske vladavine u Slavoniji, nazivati turskim, a ne osmanskim posudama.

Projekt MZOS projekt

HRV

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//