Normal view MARC view ISBD view

O jednom graničnom sporu Lovrana i Mošćenica iz 17. stoljeća: prilog čitanju izvora / Eterović, Ivana ; Doričić, Robert.

By: Eterović, Ivana.
Contributor(s): Doričić, Robert [aut].
Material type: ArticleArticleDescription: 13-13 str.Other title: On one 17th century border-line dispute between Lovran and Mošćenice: A contribution to the reading of this historical source [Naslov na engleskom:].Subject(s): 6.03 | 6.04 | Lovran, Mošćenice, 17. stoljeće, Cesara | Lovran, Mošćenice, 17th century, Cesara In: Od mora do mora: Uloga mora u svakodnevnom životu Lovrana i Lovranštine nekada i danas str. 13-13Summary: Uvala Cesara danas je granično područje Općine Lovran i Općine Mošćenička Draga, odnosno njihovih dviju rubnih katastarskih općina: Visoče i Kraj. Zahvaljujući svojem položaju bila je i povijesno prirodna geografska razdjelnica lovranske i mošćeničke komune i župe. Povijesni izvori iz 17. i 18. stoljeća svjedoče o sporovima tih dviju susjednih općina oko razgraničenja ribolovnoga područja. U ovome se izlaganju pobliže predstavlja jedan od tih izvora u suvremenome čitanju (prijepisu i prijevodu), a riječ je o prijepisu dokumenta iz 16. siječnja 1646. koji je načinio kastavski javni bilježnik Ioannes Conradus Hauch.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

Uvala Cesara danas je granično područje Općine Lovran i Općine Mošćenička Draga, odnosno njihovih dviju rubnih katastarskih općina: Visoče i Kraj. Zahvaljujući svojem položaju bila je i povijesno prirodna geografska razdjelnica lovranske i mošćeničke komune i župe. Povijesni izvori iz 17. i 18. stoljeća svjedoče o sporovima tih dviju susjednih općina oko razgraničenja ribolovnoga područja. U ovome se izlaganju pobliže predstavlja jedan od tih izvora u suvremenome čitanju (prijepisu i prijevodu), a riječ je o prijepisu dokumenta iz 16. siječnja 1646. koji je načinio kastavski javni bilježnik Ioannes Conradus Hauch.

Projekt MZOS projekt

HRV

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//