Normal view MARC view ISBD view

Odgovorno roditeljstvo u posinodalnoj apostolskoj pobudnici Amoris Laetitia: teološka i pedagogijska perspektiva / Martina Begić, Katarina Dadić.

By: Begić, Martina.
Contributor(s): Dadić, Katarina [aut].
Material type: ArticleArticleDescription: 199-212 str.Other title: Responsible Parenthood in the Post–Synodal Apostolic Exhortation Amoris Laetitia: Theological–Pedagogical Perspectives.Subject(s): obitelj, dijete, odgovorno roditeljstvo, odgoj, Amoris laetitia hrvOnline resources: Elektronička verzija In: Obnovljeni život : časopis za religioznu kulturu 72 (2017), 2, str. 199-212Summary: Tema odgovornog roditeljstva nedovoljno je istraživana u hrvatskoj teološkoj literaturi, za razliku od pedagogije gdje joj se pridalo znatno više pažnje. Budući da termin odgovornog roditeljstva te dvije znanosti ne tumače podjednako, autorice su uvidjele potrebu za jasnijom usporedbom teološke i pedagogijske perspektive analizirajući apostolsku posinodalnu pobudnicu pape Franje Amoris laetitia – Radost ljubavi. Teološka perspektiva naglašava da se odgovorno roditeljstvo temelji na ljudskoj odgovornosti koja se nadopunjuje kršćanski oblikovanom savjesti te je kao takvu nudi pedagogiji kao mogućnost. Prva se četiri poglavlja članka odnose na analizu dokumenta Amoris laetitia, a u petom se poglavlju nudi prikaz odgovornog roditeljstva iz perspektive suvremene pedagogijske znanosti.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

Tema odgovornog roditeljstva nedovoljno je istraživana u hrvatskoj teološkoj literaturi, za razliku od pedagogije gdje joj se pridalo znatno više pažnje. Budući da termin odgovornog roditeljstva te dvije znanosti ne tumače podjednako, autorice su uvidjele potrebu za jasnijom usporedbom teološke i pedagogijske perspektive analizirajući apostolsku posinodalnu pobudnicu pape Franje Amoris laetitia – Radost ljubavi. Teološka perspektiva naglašava da se odgovorno roditeljstvo temelji na ljudskoj odgovornosti koja se nadopunjuje kršćanski oblikovanom savjesti te je kao takvu nudi pedagogiji kao mogućnost. Prva se četiri poglavlja članka odnose na analizu dokumenta Amoris laetitia, a u petom se poglavlju nudi prikaz odgovornog roditeljstva iz perspektive suvremene pedagogijske znanosti.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//