Normal view MARC view ISBD view

Perfekcionizam u poslu: radionica nema naslov jer niti jedan nije bio savršeno dobar / Daria Loos Glebov, Maša Tonković Grabovac.

By: Loos Glebov, Daria.
Contributor(s): Tonković Grabovac, Maša [aut].
Material type: ArticleArticleOther title: Perfectionism at work: workshop is titleless because no title was perfect [Naslov na engleskom].Subject(s): Perfekcionizam ; perfekcionizam u poslu ; mentalno zdravlje ; radna dobrobit hrv In: 3. Simpozij „MLADI I MENTALNO ZDRAVLJE“: SLUŠAM TE Zagreb, Hrvatska, 14.-15.12.2018.Abstract: Premda su istraživanja perfekcionizma počela u drugim primijenjenim granama psihologije, sve brojniji nalazi u području psihologije rada i organizacijske psihologije ukazuju na to da on može imati važne posljedice i na organizaciju i dobrobit zaposlenika. U radionici će se, kroz kratki pregled teorijskih istraživanja i praktične primjere, pričati o tome kako se perfekcionizam manifestira na poslu. Specifičnije, raspravljat će se o tome koje su prednosti a koje zamke perfekcionizma na poslu, koja je razlika između pozitivnog i negativnog perfekcionizma u poslovnom okruženju, kako je perfekcionizam povezan s izvrsnošću i učinkovitošću, što radne organizacije mogu učiniti kako bi promovirale očuvanje radne dobrobiti i mentalnog zdravlja zaposlenika, i o drugim povezanim temama koje će zanimati sudionike. Sudionici će imati prilike proći kroz vježbe u kojima će moći procijeniti u kojoj se mjeri ponašanja i karakteristike perfekcionista odnose na njih, a radionica će završiti preporukama za očuvanje vlastitog mentalnog zdravlja u kontekstu radne dobrobiti. Na radionicu su dobrodošli svi koje zanima tema perfekcionizma u poslu, neovisno o tome jesu li i u kojem obliku zaposleni, ili tek izlaze na tržište rada. Broj sudionika je neograničen, a planirane interaktivne aktivnosti će biti prilagođene odazivu. Voditeljice radionice s polaznicima će podijeliti svoje teorijsko i praktično znanje iz područja zdravstvene psihologije rada. Daria ima desetogodišnje praktično iskustvo u upravljanju ljudskim potencijalima, koje uključuje savjetovanje i coaching zaposlenika u svrhu očuvanja njihovog mentalnog zdravlja. Maša za to vrijeme prenosi teorijska i praktična znanja studentima prediplomskih, diplomskih i specijalističkih studija, te započinje istraživati dobrobit zaposlenika u hrvatskom kontekstu. Zajedno se obrazuju za kognitivno-bihevioralne terapeutkinje, pri čemu praksu, uz područje upravljanja ljudskim potencijalima, stječu i u studentskim savjetovalištima. U slobodno se vrijeme na kavama ohrabruju kako stečene spoznaje implementirati u vlastite živote.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

Premda su istraživanja perfekcionizma počela u drugim primijenjenim granama psihologije, sve brojniji nalazi u području psihologije rada i organizacijske psihologije ukazuju na to da on može imati važne posljedice i na organizaciju i dobrobit zaposlenika. U radionici će se, kroz kratki pregled teorijskih istraživanja i praktične primjere, pričati o tome kako se perfekcionizam manifestira na poslu. Specifičnije, raspravljat će se o tome koje su prednosti a koje zamke perfekcionizma na poslu, koja je razlika između pozitivnog i negativnog perfekcionizma u poslovnom okruženju, kako je perfekcionizam povezan s izvrsnošću i učinkovitošću, što radne organizacije mogu učiniti kako bi promovirale očuvanje radne dobrobiti i mentalnog zdravlja zaposlenika, i o drugim povezanim temama koje će zanimati sudionike. Sudionici će imati prilike proći kroz vježbe u kojima će moći procijeniti u kojoj se mjeri ponašanja i karakteristike perfekcionista odnose na njih, a radionica će završiti preporukama za očuvanje vlastitog mentalnog zdravlja u kontekstu radne dobrobiti. Na radionicu su dobrodošli svi koje zanima tema perfekcionizma u poslu, neovisno o tome jesu li i u kojem obliku zaposleni, ili tek izlaze na tržište rada. Broj sudionika je neograničen, a planirane interaktivne aktivnosti će biti prilagođene odazivu. Voditeljice radionice s polaznicima će podijeliti svoje teorijsko i praktično znanje iz područja zdravstvene psihologije rada. Daria ima desetogodišnje praktično iskustvo u upravljanju ljudskim potencijalima, koje uključuje savjetovanje i coaching zaposlenika u svrhu očuvanja njihovog mentalnog zdravlja. Maša za to vrijeme prenosi teorijska i praktična znanja studentima prediplomskih, diplomskih i specijalističkih studija, te započinje istraživati dobrobit zaposlenika u hrvatskom kontekstu. Zajedno se obrazuju za kognitivno-bihevioralne terapeutkinje, pri čemu praksu, uz područje upravljanja ljudskim potencijalima, stječu i u studentskim savjetovalištima. U slobodno se vrijeme na kavama ohrabruju kako stečene spoznaje implementirati u vlastite živote.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//