Normal view MARC view ISBD view

Program prevencije kockanja mladih "Tko zapravo pobjeđuje?" / Neven Ricijaš, Valentina Kranželić, Dora Dodig Hundrić, Aleksandra Huić, Sanja Radić Bursać, Ana Rakić.

By: Ricijaš, Neven.
Contributor(s): Kranželić, Valentina [aut] | Dodig Hundrić, Dora [aut] | Huić, Aleksandra [aut] | Radić Bursać, Sanja [aut] | Rakić, Ana [aut].
Material type: ArticleArticleDescription: 101-175 str.Other title: Youth gambling prevention program "Who really wins?" [Naslov na engleskom:].Subject(s): 5.06 | 5.07 | 5.12 | preventivni program, kockanje mladih, prevencija, univerzalna prevencija, prevencija kockanja mladih | prevention program, youth gambling, prevention, universal prevention, youth gambling prevention In: Priručnik za provođenje programa prevencije kockanja mladih "Tko zapravo pobjeđuje?" str. 101-175Abstract: U uvodu ovog dijela priručnika, prikazana je cjelina i struktura programa, te način na koji voditelji radionica mogu prilagoditi njegovu implementaciju u svojim školama. Potom su na sistematičan i pregledan način opisane sve radionice. Program (uz informativno- motivacijski susret) sadrži ukupno 8 radionica, a opis svake radionice prati zadanu strukturu. Teme i područja koje se obrađuju na svakom od susreta su sljedeće: (1) Što sve treba znati o programu? (uvodna radionica), (2) Što je druga strana medalje? (obilježja i posljedice nekih rizičnih ponašanja), (3) Što kad je kocka bačena? (mitovi i činjenice te posljedice kockanja), (4) Kolike su mi šanse? (matematika i obilježja igara na sreću), (5) Imam problem, koji je moj izbor? (rješavanje problema), (6) Kako biti dio grupe, a ostati svoj? (odolijevanje pritisku vršnjaka), (7) I na kraju, tko zapravo pobjeđuje? (refleksija i sažimanje), (8) Jesmo li sve naučili? (završna radionica).
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

U uvodu ovog dijela priručnika, prikazana je cjelina i struktura programa, te način na koji voditelji radionica mogu prilagoditi njegovu implementaciju u svojim školama. Potom su na sistematičan i pregledan način opisane sve radionice. Program (uz informativno- motivacijski susret) sadrži ukupno 8 radionica, a opis svake radionice prati zadanu strukturu. Teme i područja koje se obrađuju na svakom od susreta su sljedeće: (1) Što sve treba znati o programu? (uvodna radionica), (2) Što je druga strana medalje? (obilježja i posljedice nekih rizičnih ponašanja), (3) Što kad je kocka bačena? (mitovi i činjenice te posljedice kockanja), (4) Kolike su mi šanse? (matematika i obilježja igara na sreću), (5) Imam problem, koji je moj izbor? (rješavanje problema), (6) Kako biti dio grupe, a ostati svoj? (odolijevanje pritisku vršnjaka), (7) I na kraju, tko zapravo pobjeđuje? (refleksija i sažimanje), (8) Jesmo li sve naučili? (završna radionica).

Projekt MZOS projekt

HRV

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//