Normal view MARC view ISBD view

Nepozvani gost. Oblici suradnje hrvatskih i srpskih književnih i kulturnih časopisa (1991-2010) / Bogutovac, Dubravka ; Šakić, Sanja.

By: Bogutovac, Dubravka.
Contributor(s): Šakić, Sanja [aut].
Material type: ArticleArticleDescription: 373-385 str.Other title: Uninvited Guest. The Forms of Cooperation Between Croatian and Serbian Literary and Cultural Magazines (1991-2010) [Naslov na engleskom:].Subject(s): 6.03 | hrvatski i srpski književni časopisi, kulturno pamćenje, prezentacija, recepcija, kulturna komunikacija | Croatian and Serbian literary magazines, cultural memory, presentation, reception, cultural communicationOnline resources: Click here to access online In: Konteksti. Drugi međunarodni interdisciplinarni skup mladih naučnika društvenih i humanističkih nauka str. 373-385Summary: Članak istražuje različite oblike suradnje između hrvatskih i srpskih književnih i kulturnih časopisa u razdoblju od 1991. do 2010., s naglaskom na uredničku politiku i predstavljanje gostujućih urednika. U članku se polazi od teze da je kulturno pamćenje neodvojivo od različitih prezentacija u tekstovima i kulturnoga naslijeđa. U drugome dijelu otkrivaju se i opisuju konkretne uspostavljene veze između hrvatske i srpske kulture, dok je fokus analize na prezentaciji sadržaja u kontekstu drugog časopisa i pretpostavljene recepcije čitateljske publike. Analiza odabranih primjera sugerira zaključak da je suradnja proizvela kulturne proizvode koji, arhivirani u materijalnom obliku, jačaju dugoročno prividno prekinutu kulturnu komunikaciju.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

Članak istražuje različite oblike suradnje između hrvatskih i srpskih književnih i kulturnih časopisa u razdoblju od 1991. do 2010., s naglaskom na uredničku politiku i predstavljanje gostujućih urednika. U članku se polazi od teze da je kulturno pamćenje neodvojivo od različitih prezentacija u tekstovima i kulturnoga naslijeđa. U drugome dijelu otkrivaju se i opisuju konkretne uspostavljene veze između hrvatske i srpske kulture, dok je fokus analize na prezentaciji sadržaja u kontekstu drugog časopisa i pretpostavljene recepcije čitateljske publike. Analiza odabranih primjera sugerira zaključak da je suradnja proizvela kulturne proizvode koji, arhivirani u materijalnom obliku, jačaju dugoročno prividno prekinutu kulturnu komunikaciju.

Projekt MZOS projekt

HRV

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//