Normal view MARC view ISBD view

Bajke o robotima / Stanislav Lem ; preveo s poljskog Adrian Cvitanović.

By: Lem, Stanisław.
Contributor(s): Cvitanović, Adrian [trl].
Material type: TextTextSeries: Arakis ; knj. 5.Publisher: Zagreb : Hangar 7, 2020Description: 207 str. ; 21 cm.ISBN: 9789538048951.Subject(s): poljska književnost - proza - priče | poljska književnost - prijevod na hrvatski jezik
Contents:
Str. 7-15: Stanislav Lem i njegov svijet / Adrian Cvitanović.
Bilješka o prevoditelju: str. 207
Summary: Bajke o robotima je skup kratkih znanstveno-fantastičnih priča koje je Stanislaw Lem prvi put izdao 1964. i koje su nastavile očaravati mlade generacije sve do danas. Lemov svemir ispunjen je strojevima i robotima, a svaki robot je toliko prožet živošću, karakterom i dušom da ćete vrlo brzo zaboraviti na njihovu mehaničku prirodu i vidjeti ih kao slične sebi. U svemiru poput našeg, ali naseljenom robotima naći ćete elektroviteze, kiberkraljeve, roboznanstvenike, kiberpse i na njima robobuhe! 15 bezvremenih, poučnih priča iz Lemowog svemira natjerat će čitatelja, i mladog i starog, na promišljanja o umjetnoj inteligenciji i razbiti predrasude satirom, ironijom, nepresušnim humorom, a i povremenom društvenom kritikom.
List(s) this item appears in: zapadna slavistika - prinove - 2021.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

Prijevod djela: Bajki robotów

Str. 7-15: Stanislav Lem i njegov svijet / Adrian Cvitanović.

Bilješka o prevoditelju: str. 207

Bajke o robotima je skup kratkih znanstveno-fantastičnih priča koje je Stanislaw Lem prvi put izdao 1964. i koje su nastavile očaravati mlade generacije sve do danas. Lemov svemir ispunjen je strojevima i robotima, a svaki robot je toliko prožet živošću, karakterom i dušom da ćete vrlo brzo zaboraviti na njihovu mehaničku prirodu i vidjeti ih kao slične sebi. U svemiru poput našeg, ali naseljenom robotima naći ćete elektroviteze, kiberkraljeve, roboznanstvenike, kiberpse i na njima robobuhe! 15 bezvremenih, poučnih priča iz Lemowog svemira natjerat će čitatelja, i mladog i starog, na promišljanja o umjetnoj inteligenciji i razbiti predrasude satirom, ironijom, nepresušnim humorom, a i povremenom društvenom kritikom.

There are no comments for this item.

Log in to your account to post a comment.

Powered by Koha

//